Slon přes palubu

Po prkně se projdi, johohó!

Máme tady další oznámenou novinku od MindOKu, na kterou se můžeme těšit již v létě – Slon přes palubu (v angl. Stomp the Plank). Jedná se o dětskou hru, i když si troufnu tvrdit, že se správnou partou a náladou, se zabaví i dospělí.

Ve hře se ocitnete coby sloní piráti na palubě lodi. Ta je udělaná z krabice a na oba boky se umístí samotná „prkna“, která drží pomocí magnetů.

Každý hráč si vybere figurku slona v pruhovaném tričku a jeho cílem bude se co nejdéle udržet v suchu, tedy na lodi. Ve svém tahu budete otáčet karty pirátského pokladu. Záleží na vás, kolik jich otočíte. Čím více, tím více závaží si ostatní hráči přidají na volný konec svých prken. Má to ovšem háček. Pokud otočíte dvě stejné karty pokladů, tak místo toho, abyste zatopili ostatním, tak se sami projdete po prkně o jeden krok vpřed. Fyzikální zákony budou s postupem času čím dál tím víc neúprosné. Takže bude záležet na vaší šikovnosti i štěstí, aby vám slon nespadl do vln hlubokého oceánu.

Dle oficiálních informací je hra pro dva až čtyři hráče od pěti let na přibližně patnáct minut. Autory jsou Florian Sirieix (Imaginarium, Number Drop…) a Benoit Turpin (Prehistories, Vítejte ve svém vysněném domově, Vítejte na měsíci…). Ilustrací se chopila Camille Chaussy (Jurská véča/sváča, Komáří hody, Prehistories, Via Magica, Micropolis…).

Tags:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by Vás zajímat také: