Twilight Inscription

Každý zapálený hráč deskových her již jistě někdy slyšel o kultovní 4X hře Twilight impérium. A jistě mnoho z těchto nadšenců s touto hrou strávilo desítky, neřkuli stovky hodin se svými spoluhráči.

O to více emocí možná v řadách těchto hráčů způsobí zpráva, jež se před nedávnem objevila na Facebooku českého vydavatelství ADC Blackfire.

Vydavatelství Fantasy Flight Games se rozhodlo uvést v letošním roce v život novou deskovou hru z prostředí Twilight impérium. Hra ponese název Twilight Inscription. Autorem hry je James Kniffen, jehož práci známe třeba z hry Civilizace: nový úsvit. Twilight Inscription si může naráz zahrát jeden až osm hráčů a jedna partie zabere asi dvě hodiny.

Až potud se asi nejedná o žádné překvapení. Ale pozor. Mechanikou Twilight Inscription bude systém házení kostek – roll and write.

„Opravdu roll-and-write hra na dvě hodiny? To je trochu proti proudu, ne? Jsem na to velmi zvědavý.“

Pojďme nyní společně prozkoumat, co je již o hře známo.

Každý hráč si vybere jednu z frakcí, které bude vládnout. A výběr bude veliký. Ve hře by mělo být obsaženo všech čtyřiadvacet frakcí a chybět by neměly ani mazané emiráty Hacan, aliance Naaz – Rokha, či tajemní Ghost of Creuss známé z Twilight impérium. Hráči si pak vezmou desku galaxie složenou ze čtyř samostatných částí podle zaměření – válka, průmysl, objevování a rozšiřování. Do těchto částí si poté hráči budou zakreslovat své plány využívající symboly padlé na kostkách.

Bude jen na hráči, jak svůj národ zapíše do historie galaxie. Může využívat jen jednu z desek a specializovat se na válčení, či jen na průzkum, anebo může své úsilí rozprostřít do více směrů a vytvořit tak ojedinělou až nebezpečnou kombinaci zaměření národa.

Každý z hráčů má stejný cíl – uvést svou civilizaci na výsluní, prozkoumávat kouty galaxie, šířit svůj vliv, budovat infrastrukturu a zadupat své soupeře do země.

Jsem velmi zvědavý, jak hra bude ve skutečnosti vypadat, jak bude vše fungovat. A moc se těším na další informace o hře, o něž se s vámi samozřejmě rád podělím.

Tags:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by Vás zajímat také: